Zakelijk Incassobureau Inschakelen


 

Full Service Incassobureau

Waarom kunt en veilig en vertrouwd JIG als uw incassobureau inschakelen?

JIG is een Full Service Incassobureau. Ons kantoor behandelt zakelijke vorderingen van A tot Z. Dus van inleidende sommatie tot procedure bij de rechter en van vonnis door de rechter naar executie bij de deurwaarder.

Wij zijn meer dan 12 jaar in en voor de directe regio Van Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Valkenswaard en Weert werkzaam voor uiteenlopende bedrijven. Dat kunnen zelfstandig ondernemers (zzp) zijn dan wel bedrijven (mkb).

Ook buiten de regionale gebieden zijn wij in toenemende mate actief. Daarbij steunend op een sterk nationaal netwerk van Legal Partners. Onze incasso-dekking is landelijk. Wij treden op voor bedrijven uit heel Nederland.

Onze opdrachtgevers komen uit diverse sectoren. Denk aan de sectoren Engineering, Industrie en Techniek, ICT, Transport, Bouw, Agrarisch, Verhuur, Entertainment, Facilitair, Medische en Hulpverlenend, alsook juridische professionals, waaronder advocaten, notarissen en juristenkantoren.

Door JIG als uw incassobureau in te schakelen heeft u 1 professioneel aanspreekpunt. Bovendien controleren wij de kosten van deurwaarders en sturen wij deurwaarders en advocaten aan bij het innen van uw vordering.

Waarom Incassobureau Inschakelen?

Simpel. Uw klant dwingt u tot het inschakelen van een incassobureau. Er zijn afspraken gemaakt op basis van vertrouwen. Soms zijn deze afspraken schriftelijk vastgelegd in bijvoorbeeld algemene voorwaarden, offertes of contracten, maar vaak ook niet. Dat laatste is veelal het geval bij handel tussen zzp's of bepaalde sectoren (bijv. agrarische sector). Het vertrouwen is door uw klant geschaad door niet tijdige betaling. En, dit terwijl u wel conform afspraak gepresteerd hebt.

Een praktische reden voor het inschakelen van een professioneel incassobureau als incasso-partner is ontzorging. U wilt als ondernemer of bedrijf uw handen vrij hebben om met uw core business bezig te zijn. U besteedt liever uw kostbare tijd aan een klus waar u voldoening uit haalt dan wel het werven van nieuwe klanten.

Een prima reden om het tijdrovende proces van invordering over te dragen aan een partij die niets anders doet. U doet wat u wilt doen, en wij doen waar wij goed in zijn: zakelijke invordering.

Wanneer Incassobureau Inschakelen?

U dient een opeisbare vordering (factuur) te hebben. Een factuur is doorgaans opeisbaar indien de toepasselijke betaaltermijn is overschreden. Daarenboven geldt als uitgangspunt geldt daarbij dat uw klant is verzuim moet zijn.

Een particuliere klant is pas in verzuim indien de wettelijke termijn van een ingebrekestelling (14-dagenbrief) is overschreden. In zakelijke verhoudingen (b2b) treedt verzuim reeds op bij overschrijding van de geldende betalingstermijn. Over het algemeen worden wel eerst herinneringen verstuurd in het kader van klantvriendelijkheid.

Ten aanzien van betaaltermijnen geldt soms een wettelijke dan wel contractuele basis. Lees daartoe het artikel over betaaltermijnen. Zo weet u wat rechtens geldt in uw situatie.

 

Wanneer Niet Incassobureau Inschakelen?

  • Indien U een particuliere klant heeft en geen ingebrekestelling hebt gestuurd. Naar particulieren (consumenten) heet zo'n brief Veertiendagenbrief. Bekijk hier een voorbeeld.
  • Indien u geen schriftelijke herinnering naar uw zakelijke klant hebt gestuurd. Hoewel toegestaan, achten wij het niet klantvriendelijk om zonder te herinneren direct een incassobureau in te schakelen. Informeer eerst wat er speelt en waarom er niet betaald wordt. Probeer samen een oplossing te construeren.
  • Indien er geen opeisbare vordering is. Uw vordering moet juridisch afdwingbaar zijn, zonder deze voorwaarde is een incasso-traject niet toegestaan.
  • Indien u reeds ter zake van dezelfde vordering een incassobureau hebt ingeschakeld en dit niet tot betaling heeft geleid. Stap direct door naar een deurwaarder.
  • Er een vonnis van een rechter ligt en deze afgedwongen dient te worden. Stap direct door naar een deurwaarder.
Zakelijk Incassobureau Inschakelen

24/7 Online Inschakelen

Wilt u JIG als uw Incassobureau inschakelen? Dat kan volledig Online bij vorderingen vanaf € 250,-. Via het daartoe bestemde opdrachtformulier kunt u uw vordering of factuur online indienen. Met enkele clicks heeft u het formulier gevuld en kunnen wij aan de slag.

Vorderingen voor 16.00 uur ingediend worden in de meeste gevallen op dezelfde dag door ons kantoor in behandeling genomen. Weten wat er gebeurt nadat u JIG als incassobureau ingeschakeld hebt? Bezoek dan deze pagina of check het stappenplan.

 
Stappenplan Buitengerechtelijke Incasso
 

No Cure No Pay

JIG rekent als incassobureau geen kosten indien uw klant na afloop van de minnelijke incasso niet betaald heeft. 100% No Cure No Pay dus!

Betaalt uw klant na onze tussenkomst volledig? Ook dan heeft u geen kosten aan onze dienstverlening. Wij noemen dat Cure and No Pay.

 
No Cure No Pay Incassobureau
 

94% Succesratio

Hoewel iedere zaak uniek is, werken wij met een vast Stappenplan. Dit plan kenmerkt zich door korte doorlooptijden en hoog rendement.

Gebleken is dat in 94% van de gevallen door debiteuren betaald wordt binnen het reguliere Stappenplan.

 
Full Service Incassobureau voor ZZP en MKB
 

Full Service Incassobureau

Wij kunnen uw incasso van A tot Z begeleiden. JIG ontzorgt u volledig en zorgt ervoor dat het hele incasso-proces bewaakt wordt.

Indien nodig sturen wij betrokken deurwaarders of andere externe partijen aan. U heeft 1 aanspreekpunt met korte lijnen.

 

JIG als Zakelijk Incassobureau Inschakelen?

Start Online Uw Incasso

 
 

100% No Cure No Pay | Geen Verborgen Kosten | Snelle Uitbetaling | NL Dekking | Gevestigd in regio Eindhoven & Helmond | MKB en ZZP | > 12 jaar Ervaring | Duidelijke Taal | Klantvriendelijke Frontoffice | Juridische Ondersteuning | Incassokosten Berekenen | Gratis Voorbeeldbrieven