Schuldenwijzer

​Schuldenwijzer


Uitwisseling van gegevens is een belangrijke voorwaarde voor het oplossen van de schuldenproblematiek. Daarom kunnen burgers vanaf oktober 2019 snel en eenvoudig inzicht krijgen in actuele informatie over hun schuldenpositie. De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG) hebben hiertoe de site Schuldenwijzer.nl gelanceerd. Meer dan 16.000 mensen logden direct na de lancering in om hun actuele saldo te bekijken.

Online register

Schuldenwijzer is een register waar burgers in één overzicht alle actuele informatie kunnen vinden over hun schulden. Burgers kunnen inloggen op Schuldenwijzer door middel van DigiD. Naast alle beslagen die door gerechtsdeurwaarders zijn gelegd bij derden toont de Schuldenwijzer ook de beslagvrije voet (het vermogen waarop geen beslag mag worden gelegd).

In 2020 wordt het digitaal platform uitgebreid met alle informatie over schulden die bekend zijn bij gerechtsdeurwaarders. Dan kunnen schuldhulpverleners, wanneer zij daarvoor worden gemachtigd, ook inzicht krijgen in de schulden van hun cliënten.

Uiteindelijk is het streven om ook de schuldgegevens van onder meer de Belastingdienst en het UWV aan Schuldenwijzer toe te voegen, zodat daadwerkelijk een totaaloverzicht ontstaat.

Meer informatie of zelf inloggen op Schuldenwijzer? Kijk dan op https://www.schuldenwijzer.nl/