Gratis Incasso Advies

 

Pro-actieve houding

Incasso gaat om geld. U heeft gepresteerd conform afspraak, maar uw klant niet. Ondanks herinnering betaalt uw klant uw factuur niet. Een oplossing lijkt ver weg. Soms bent u "koud gezet" door uw klant en is er geen contact meer. U kunt uw haren wel uit uw hoofd trekken.

Omdat het bij Incasso om uw geld gaat dient u pro-actief te handelen. Bewaak betaaltermijnen, houdt korte lijnen met uw klant en wacht niet te lang bij wanbetaling. U wordt immers met de rug tegen de muur gezet waardoor een formeel incasso-traject opportuun en redelijk is. Laat uw klant dus niet wegkomen met wanbetaling.

Indien een van volgende situaties zich voordoet is het mogelijk verstandig zo snel mogelijk een zakelijk incassobureau in te schakelen. JIG helpt u graag vooruit met het innen van uw onbetaald gebleven facturen/facturen dan wel vordering.

Opportuniteitstoets

Als ondernemer investeert u liever in uw bedrijf of klanten dan in een formeel incasso-traject. Besteed daarom uw incasso uit aan een ZZP en MKB incassobureau. JIG is als professioneel incassobureau degelijk bezig met zakelijke invordering. Onze juristen doen niets anders. Bel ons gerust als u met een wanbetaler in uw maag zit.

JIG onderzoekt vervolgens wat voor u de beste optie is. Soms is de start van een incassotraject een wijs besluit, maar soms is het verstandig om daar juist van af te zien. Soms wordt wachten beloond, soms is pre-incasso de meest klantvriendelijke optie.

JIG hoort graag uw verhaal aan, onderzoekt wat bij u past als ondernemer of bedrijf (filosofie) en geeft u vervolgens gratis en vrijblijvend advies. Een soort opportuniteitstoets aan de voorkant van incasso.